Tarpeisiisi räätälöity kehityspolku

Yrityksen myynnin ja markkinoinnin digitalisointi on monitahoinen ja haastava kokonaisuus. Onnistuneeseen toteutukseen on kuitenkin olemassa selkeä kehityspolku, jonka tukemana yrityksessä tapahtuva muutos voidaan saada aikaiseksi.

Autamme verkkokauppoja, myyntiorganisaatioita ja kivijalkaliikkeitä ymmärtämään asiakkaitaan paremmin ja tarjoamme räätälöityjä markkinoinnin ratkaisuja monimutkaisiin liiketoiminnan haasteisiin.

Palvelumalli, joka räätälöidään jokaisen asiakkaan tarpeeseen

Jokainen asiakkuutemme aloitetaan siitä, että rakennamme asiakkaalle henkilökohtaisen kehityssuunnitelman, jonka pohjalta lähdemme rakentamaan asiakkaan digitaalisen myynnin ja markkinoinnin kokonaisuutta askel kerrallaan.

Olemme rakentaneet kolme erilaista kehityspolkua, jotka antavat rungon jokaisen asiakkaamme liiketoiminnan kehittämiselle. Kehityspolut on suunniteltu siten, että ne tukevat yrityksen myyntiä jo ensimmäisestä toimenpiteestä lähtien.

KIVIJALAN KEHITYSPOLKU

Kivijalan kehityspolulku on suunniteltu erityisesti paikallisesti toimivien yritysten tarpeisiin. Tavanomainen asiakas on pienyrittäjä tai ravintola, joka haluaa saada vuolaampia asiakasvirtoja fyysiseen toimipisteeseensä.

MYYNTIORGANISAATION KEHITYSPOLKU

Yritykset, joissa myyjät tai muu henkilökunta kontaktoivat asiakkaita aktiivisesti ja kaupat tehdään joko etänä tai tapaamisissa, hyötyvät myyntiorganisaation kehityspolusta, sillä polku on suunniteltu tehostamaan heidän työtään.

VERKKOKAUPAN KEHITYSPOLKU

Verkkokaupan elinehto on toimiva markkinoinnin automaatio. Verkkokaupan kehityspolku onkin suunniteltu siten, että tämä automaatio saadaan rakennettua resursseja hukkaamatta askel kerrallaan.

Yhteystiedot

myynti@populentia.com
0449717273

Toimiston osoite

Rautpohjankatu 10
40700 Jyväskylä 

Yritys

Suomen Mainoskampanja / Populentia Oy
2911267-1