SUOMEN MAINOSKAMPANJA
PÄHKINÄNKUORESSA

Autamme verkkokauppoja, myyntiorganisaatioita ja kivijalkaliikkeitä ymmärtämään asiakkaitaan paremmin ja tarjoamme räätälöityjä markkinoinnin ratkaisuja monimutkaisiin liiketoiminnan haasteisiin.

Tervehdys yrityksen perustajalta

Perustin Suomen Mainoskampanjan alunperin sillä ajatuksella, että haluan rakentaa niin rautaisen myynti- ja markkinointikoneen,  että sen kautta voin jatkossa pyörittää minkä tahansa liikeidean ja jos liikeidean siivet kantavat niin ainakaan onnistuminen ei jää kiinni siitä meille suomalaisille surullisen kuuluisasta heikosta markkinointi- ja myyntitaidosta. Onneksi olen saanut tästä samasta ideasta innostumaan Suomen parhaita markkinoinnin ja myynnin osaajia, koska yksin minusta ei tähän olisi ollut.

Pala palalta olemme saaneet tiimimme kanssa rakennettua yhä tehokkaampaa ja parempia tuloksia tuottavaa markkinoinnin palvelua, joka on jo nyt hinta-laatu-suhteeltaan ihan markkinoiden kärkipäätä, mikä ei tietysti riitä meille vaan tähtäämme vielä paljon korkeammalle.

Koska rakennamme tätä yritystä myös omiin tarpeisiimme, on intressinämme kehittää sekä kustannuksiltaan, että toimivuudeltaan niin edullinen ja hyödyllinen palvelu, että se on myös suuren yleisön hyödynnettävissä. Palvelumme tarkoitus onkin olla niin hyvä ja uudistumiskykyinen, että voimme myös itse olla sen tyytyväisiä käyttäjiä nyt ja tulevaisuudessa.

– Joonatan Juuri-Oja – Perustaja

 

Palvelumalli, joka räätälöidään jokaisen asiakkaan tarpeeseen

Jokainen asiakkuutemme aloitetaan siitä, että rakennamme asiakkaalle henkilökohtaisen kehityssuunnitelman, jonka pohjalta lähdemme rakentamaan asiakkaan digitaalisen myynnin ja markkinoinnin kokonaisuutta askel kerrallaan.

Olemme rakentaneet kolme erilaista kehityspolkua, jotka antavat rungon jokaisen asiakkaamme liiketoiminnan kehittämiselle. Kehityspolut on suunniteltu siten, että ne tukevat yrityksen myyntiä jo ensimmäisestä toimenpiteestä lähtien.

KIVIJALAN KEHITYSPOLKU

Kivijalan kehityspolulku on suunniteltu erityisesti paikallisesti toimivien yritysten tarpeisiin. Tavanomainen asiakas on pienyrittäjä tai ravintola, joka haluaa saada vuolaampia asiakasvirtoja fyysiseen toimipisteeseensä.

MYYNTIORGANISAATION KEHITYSPOLKU

Yritykset, joissa myyjät tai muu henkilökunta kontaktoivat asiakkaita aktiivisesti ja kaupat tehdään joko etänä tai tapaamisissa, hyötyvät myyntiorganisaation kehityspolusta, sillä polku on suunniteltu tehostamaan heidän työtään.

VERKKOKAUPAN KEHITYSPOLKU

Verkkokaupan elinehto on toimiva markkinoinnin automaatio. Verkkokaupan kehityspolku onkin suunniteltu siten, että tämä automaatio saadaan rakennettua resursseja hukkaamatta askel kerrallaan.

Yhteystiedot

myynti@populentia.com
0449717273

Toimiston osoite

Rautpohjankatu 10
40700 Jyväskylä 

Yritys

Suomen Mainoskampanja / Populentia Oy
2911267-1