Google My Business logo

Oletko jo tutustunut Googlen My Business palveluun? Se on ilmainen näkyvyyspalvelu, jonka avulla lisäät yrityksesi Googlen hakukoneeseen.

Mikä on Google My Business?

Google My Business on ikäänkuin yrityksesi näyteikkuna Googlessa. Saat lisättyä sinne kaikki oleellisimmat tiedot yrityksestäsi, kuten aukioloajat, palvelut, kuvia yrityksestä ja tekijöistä yms.

Kun yritystäsi haetaan Googlesta tulee My Business näkymä hakutulosten oikeaan laitaan. Näin googlettaja saa heti tärkeimmät yhteystiedot yrityksestäsi.

Tältä yrityksesi hakutulos näyttää Google My Business palveluun lisäämisen jälkeen.

Mitä hyötyä Google My Business palvelusta sitten on?

Googlen hakukonenäkyvyydestä maksetaan joskus tuhansiakin euroja. Tämä on palvelu, jonka Google on luonut ilmaiseksi edistääkseen käyttäjiensä hakukokemusta. Sen on siis tarkoitus tuottaa parempaa näkyvyyttä yritykselle, joka on lisännyt tietonsa My Business palveluun.

My-Business tili onkin kannattavaa luoda heti yritystoiminnan alkuvaiheessa ja pitää se ajantasalla. Se on ensimmäinen näkymä, ja vähän kuin, yrityksen näyteikkuna netissä. My-Business palveluun tilin tehnyt yritys voi myös hyvin erottua kilpailustaan, jos pitää yrityksen tiedot ajan tasalla.

Mitä Google My Business palvelulla voi sitten tehdä?

Google My Business palvelussa on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, joita käyttämällä saa kartutettua yrityksensä uskottavuutta ja mahdollisuutta näkyä useammissa hakusanoissa Googlessa. Se on myös Googlen oma sosiaalinen media, johon voi tuottaa ihmisläheistä sisältöä.

My Business julkaisut

Julkaisut kohdassa voit tehdä kuukauden kestoisia julkaisuja, joissa voit kertoa tuoreimpia yrityksesi uutisia. Se on myös hyvä paikka jakaa yrityksen sisäistä meininkiä ja edesauttaa mielikuvaa mukavasta asisakaskumppanuudesta.

Yrityksen tiedot Google My Business palvelussa

Tiedot osio on Google My Business palvelun ydin. Siellä pääset täyttämään oleellisimmat informaatiot, joita haluat asiakkaidesi näkevän. Pääset täyttämään eri yhteydenottotavat sekä asettamaan yrityksesi aukioloajat. Yksi tärkeimmistä kohdista on sijainnin määrättäminen; tämä laittaa yrityksesi kartalle. Osoite tulee näkyviin myös Google Mapsiin, jolloin asiakkaasi on helppo löytää luoksesi.

Tiedot osiossa saat lisättyä myös lyhyen tekstin, jossa voit kuvailla yrityksesi toimintaa ytimekkäästi ja houkuttelevasti. Tähän kannattaa miettiä muutaman lauseen hissipuhe, joka kuvaa parhaalla mahdollisella tavalla yrityksesi tuottamia hyötyjä asiakkaallesi.

My-Business tiedot täytetään tietoja näkymässä

Kysymykset ja vastaukset osio

My Business palvelussa voi lähettää suoria kysymyksiä yritykselle. Tämä on hyvin kätevä kanava esimerkiksi erilaisissa kivijalkayrityksissä, joissa asiakas pohtii, että löytääkö etsimäänsä. Kysymykset ja vastaukset jäävät talteen, jolloin kaikki näkevät käydyt keskustelut. Tämä on oiva tapa lisätä yrityksesi uskottavuutta ja saada samalla arvokasta tietoa, siitä mitä asiakkaasi ajattelevat ja miettivät palvelustasi.

Viestit osio

Voit halutessasi aktivoida viestien vastaanottamisen, jolloin asiakkaasi voi olla suoraan sähköpostiisi yhteydessä. Viestit toimivat ikäänkuin chat sovelluksena ja saat sen käyttöösi lataamalla My Business sovelluksen matkapuhelimeesi.

Viestien aktivointi voi olla hyvä tapa saada nopea ja helppo asiakaskontakti ja edesauttaa asiakkaan valintaa tarjoamiisi ratkaisuihin.

My Business kuvat

Kuvat ja videot ovat jaoteltu eri osioihin Google My Busineksessa. Voit laittaa sinne kuvia yrityksesi sisältä ja ulkoa, toimistosta, työpisteistä ja työntekijöistäsi.

Kuvat ja videot tarjoavat oivan mahdollisuuden esitellä yritystäsi ja antamaan helposti lähestyttävän kuvan ja fiiliksen asiakkaillesi.

Tuotteet ja palvelut

Tänne pääset lisäämään suoraan mitä tuotteita tai palveluita tarjoat. Voit halutessasi antaa otsikkotasolla informaatiota mitä asiakkaat voivat saada sinulta tai sitten voit kuvailla palvelusi hyvinkin yksityiskohtaisesti.

Google Maps tiedot

Sijaintien hallinta on hyvin tärkeää. Pystyt lisäämään toimipaikkojesi sijainnit Google Maps osiossa ja auttaa asiakkaasi löytämään sinut. Tässä kannattaa olla hyvin tarkka, että sijainnit menevät oikein, koska Google on käytännössä aina ensisijainen paikka etsiä sijainteja. Laittamalla tämän osion oikein autat asiakkaitasi löytämään sinut.

Asiakaskokemukset ja tähtiarvostelut

Google My Business kerää lähes kaikki arvostelut, joita yrityksesi on saanut internetissä. Tämä auttaa asiakkaita määrittämään, onko palvelusi heille sopiva.

Siksi kannattaakin ohjata ja kannustaa asiakkaitasi tekemään arvosteluja. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että huolehdit asiakkaistasi, sillä yhtä hyvää arvostelua kohti voi saada lukuisan määrän negatiivisia arvosteluja, jos sinulla ei ole viestintäkanavat asiakkaidesi kanssa kunnossa.

Suositus ajat

Yritykset, joissa käy useita asiakkaita muodostavat automaattisesti suositut ajat osion. Tämä auttaa Googlen käyttäjiä arvioimaan milloin olisi hyvä aika tulla asioimaan toimipisteeseesi.

Google My-Business palvelun käyttöönotto

1. Aloita kirjautumalla sivustolla:
https://www.google.com/business/

Tarvitset Google tunnuksen. Voit luoda uuden tai käyttää jo olemassaolevaa tunnusta. Voit myöhemmin jakaa käyttöoikeuksia myös muille.

Google My Business -on helppo tapa saada yrityksesi näkyviin Googlessa

2. Joskus yrityksesi saattaa jo löytyä Googlesta, koska Google muodostaa yritysnäkymiä automaattisesti. Jos sinulla on olemassa yritys, niin ota se hallintaasi. Mikäli yritystä ei löydy, niin valitse lisää yrityksesi Googleen.

Lisää yrityksesi Googleen My Business -profiilin avulla.

3. Valitse yritystäsi parhaiten kuvaava toimialaluokka. Jos sinulla on useita toimialoja, niin valitse ensisijainen liiketoimintasi ja muut toissijaisiksi. Pyri käyttämään jo olemassaolevia toimialaluokkia. Jos et tiedä tarkalleen, niin Googlaa ja katso kuinka muut alasi toimijat ovat luokitelleet yrityksensä. Käytä samoja arvoja, kuin parhaiten näkyvät.

Valitse oikea toimiala yrityksellesi

4. Fyysisen sijainnin lisääminen on tärkeää jos yritykselläsi on paikka, jossa asiakkaat voivat vierailla. Myös etäpalveluja tarjoavat yritykset on hyvä asettaa edes johonkin kartalle, koska tämä lisää aina yrityksen uskottavuutta.

Voit lisätä sijainnin, jotta yrityksesi löytyy My Business palvelusta

5. Seuraavaksi täydennät sijaintitiedot, jonka perusteella Google julkaisee yrityksesi sijainnin Google Mapsiin.

Osoitetiedot auttavat asettamaan yritksesi Google Mapsiin

6. Saat vielä hienosäädettyä sijaintisi Google Maps kartalta

Google My Business auttaa yrityksesi kartalle, kun täytät Google Maps näkymän.

7. Mikäli palvelet asiakkaitasi myös sijainnin ulkopuolella, niin kannattaa se vaihtoehto valita. Näin pääset asettamaan oikean toimialueesi. Jos sinulla on taas kivijalkaliike, jossa palvelut pelkästään tapahtuvat niin valitse “en”.

Löydy oikein My Business palvelusta

8. Kun yrityksesi on kartalla, niin lisää yheystiedot, jotta asiakkaasi saavat sinuun yhteyden.

Lisää yrityksen yhteystiedot, jotta asiakas voi ottaa helposti yhteyttä.

9. Lopuksi voit vielä valita, että haluatko vastaanottaa Googlelta erilaisia päivityksiä.

Google My Business auttaa yrityksesi kartalle.

10. Lopulta siirryt vahvistuksen valintakohtaan, jossa todistat olevasi yrityksen oikea omistaja.

Vahvista Google My Business tilisi

Jotta Google saa varmistettua, että olet asettamasi yrityksen omistaja, täytyy sinun valita vahvistustapa. Usein vaihtoehtona ei ole muuta, kuin fyysinen kirje, joka on erittäin varma tapa varmistaa, että olet oikeasti yrityksesi omistaja.

Google My Business auttaa yrityksesi kartalle.

Vahvistustapa kannattaa hoitaa heti, sillä kirjeen saapumisessa kestää n.14 vuorokautta. Kun saat kirjeen, niin täytä siinä oleva koodi kirjautuessasi Google My Business palveluun ja saat täydet käyttöoikeudet yrityksellesi.