Käymme läpi, kuinka Google Ad Managerin Insights -ominaisuus ja muut Googlen palvelut auttavat sinua tekemään parempia päätöksiä liiketoimintasi kasvattamiseen datan perusteella. 

Google Marketing platform on Googlen yhdistetty markkinointialusta

Nykyään mainonnasta saatava data yltää, niin pitkälle, että sen avulla voi tarkastella lähestulkoon kaikkia liiketoiminnan osa-alueita. Datan avulla voidaan kehittää omaa liiketoimintastrategiaa, parantaa käyttäjäkokemusta ja esimerkiksi kerätä liidejä eli yhteydenottoja potentiaalisista asiakkaista. Mainosdata voi siis olla kultaakin arvokkaampaan, mutta se edellyttää, että sinulla on osaaminen ja työkalut oleellisen datankeräämiseen.

Google Ad Manager – mainostenhallintajärjestelmä on rakennettu pyörittämään yrityksen kaikki digitaalisen mainonnan tarpeet, mukaan lukien datan hyödyntäminen markkinoinnin kehittämiseen sekä havainnollistamaan ja löytämään uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia kerätyn datan perusteella. Useille yrityksille Google Ad Managerissa on kaikki, mitä yritys tarvitsee digitaalisesta mainonnasta, ainakin ominaisuuksia tarkasteltaessa. Täysi potentiaali, kuitenkin saavutetaan hyödyntämällä monikanavaista markkinointia, jossa useampi mainosalusta laitetaan toimimaan yhteisen tavoitteen mukaisesti. On, kuitenkin myönnettävä, että Google Ad Manager on jättiläinen näiden joukossa ja useimmissa tapauksissa prioriteettilistan ensimmäisenä, etenkin, kun siihen liitetään Google Analytics ja muut Googlen pilvipalvelut, jolloin saadaan kerättyä edistyksellistä dataa käyttäjien toimista.

Google huolehtii myös siitä, että heidän työkalunsa noudattavat aina voimassaolevia datasäännöksiä ja toimialueen lakeja, jota tällaiselta maailmanlaajuiselta jättiyritykseltä voikin odottaa. Google on siis luotettava ja turvallinen sen käyttäjilleen (sehän on pitkälti heidän liiketoimintansa ydin).

 Google Ad Managerin tehokkaat dataratkaisut

Ad Manager pyrkii tehdä mainoksista saatavan datan keskittämisen ja analysoinnin helpoksi. Mainosalusta sisältää työkaluja, jotka on suunniteltu tuottamaan kehittämisen kannalta oleellista tietoa, joka helpottaa kasvattamaan Google- mainosten tuottamaa liikevaihtoa. Käydään seuraavaksi läpi näitä ominaisuuksia.

Ennustaminen

Google Ad Managerin ennustamistyökalu auttaa sellaisia henkilöitä tai organisaatioita, jotka haluavat myydä sivuillaan mainostilaa. Ad Managerin ennustamistyökalu kerää dataa historiasta kertoakseen odotettavia kävijämääriä sekä helpottaa tarjoamaan sellaista mainossisältöä sivuilla, joka sopii sivujen kävijöille tuottaen näin enemmän liikevaihtoa mainoksista.

 Ad Manager kehittää ominaisuuksiaan perustuen algoritmiin ja oppimiseen tekoälyä hyödyntäen. Näin saadaan tuotettua relevanttia sisältöä sivuston kävijöille perustuen kausikohtaisiin trendeihin ja kohderyhmän kiinnostuksen kohteisiin. Lisäksi Ad Managerin käyttäjät voivat manuaalisesti lisätä dataa käyttöliittymään parantaakseen sen suorituskykyä.

Mahdollisuudet ja testaaminen

Google hyödyntää Ad Managerissa tekoälyä erilaisten algoritmien kautta, jotka edistävät koneoppimista kasvattaakseen mainosten tuottamaa liikevaihtoa yhdistämällä dataa jokaisen mainoksen näyttökerrasta riippumatta siitä, missä kanavassa, laitteessa tai formaatissa mainokset näkyvät. Toisin sanoen kaikki toimenpiteet ja tulokset  jäävät talteen ja Googlen tekoäly kerää datahistoriasta tärkeimmät tiedot, joiden avulla mainontaa voidaan kehittää entisestään.

Mahdollisuudet ja testit tulevat ilmoituksina näkyviin Google Ad Managerin ilmoituksiin, kun järjestelmä havaitsee optimoitavia toimenpiteitä ja antaa samalla ennusteet liikevaihtoon, mikäli toimiin ryhdytään. Voit halutessasi tehdä testin Googlen ehdottamista parannuksista parilla klikkauksella.

Aloitusnäyttö ja sisältökatsaukset (insights)

Voit käyttää Google Ad Managerin kotinäkymää nopeisiin katsauksiin mainostesi suoriutumisesta. Kotinäkymä voi näyttää sinulle kriittisiä tilastoja, kuten mainosten tuottaman liikevaihdon, näyttökerrat ja mainonnan tehokkuutta. Kotinäkymän ei ole tarkoitus, kuitenkaan korvata Google Ad Managerin raportointityökalua, vaan antamaan oleellista tietoa nopeasti kokonaisnäkökulmasta. Näin tiedät aina missä mennään ja asiat pysyvät kontrollissa.

Ad Managerin Insights -päivitykset antavat enemmän tietoa mainosten tehokkuudesta kerätyn datan perusteella. Insights- analyysit sisältävät esimerkiksi tietoa mainosten mittareiden tulosten poikkeavuuksista suuntaan tai toiseen auttaen sinua tekemään parempia päätöksiä ja saamaan parempaa tulosta mainonnalla.

Raportointi

Google Ad Managerin raportointityökalu tarjoaa helpon ja vaivattoman pääsyn kaikkeen dataan Google tunnuksesi alla, jotta voit tehdä dataan pohjautuvia päätöksiä liiketoimintasi edistämiseksi. Voit vapaasti määritellä mitattavat asiat ja muotoilla raportit näyttämään juuri niitä tuloksia, mitä haluat. Saat raportit ulos pdf tai excel taulukkoina, joita on helppo näyttää ja jakaa eteenpäin. 

Ota Googlen datasta kaikki irti edistyneillä toiminnoilla

Ad Manager integroituu suoraan useiden Googlen muiden tuotteiden kanssa edistääkseen kaiken datan hallinnointia. Tämä myös mahdollistaa syvällisemmän datan keräämisen ja sen kautta edistyneemmän kehittämisen, joka auttaa parantamaan mainonnan ja muun markkinoinnin tuloksia esimerkiksi segmentoimalla liiketoimintasi kohderyhmiä. Käydään tässä läpi muutamia mahdollisuuksia, miten yrityksesi datan kerääminen saadaan vietyä aivan uudelle tasolle.

Google Analytics 360

Linkittämällä Ad Managerin 360 tunnuksen Google Analytics 360:n tarjoaa suoran mahdollisuuden luoda ja tavoittaa kustomoituja kohderyhmiä, jotka ovat räätälöity vastaamaan markkinasi erilaisia ostajapersoonia. 

Google Cloud BigQuery Data Transfer -palvelu

The BigQuery Data Transfer- palvelu mahdollistaa Ad Manager 360 datan viennin BigQuery -järjestelmään, joka auttaa hallinnoimaan suuria datamääriä monikanavaisista lähteistä, joka edistää etenkin virtuaalisen liiketoiminnan omaavia yrityksiä tekemään strategista liiketoimintaa.

Google Data Studio

Liitä Ad Manager 360 tilisi Googlen Data Studioon visualisoidaksesi mainosten dataa ja luomaan näyttäviä raportteja. Google Data Studiossa on valmiina kaikki suosituimmat datanäkymät ja ne saa tuotettua automaattisesti linkityksen ansiosta. Näin saat helposti ja turvallisesti jaettua raportit yrityksesi sisällä tai jopa julkisesti.

Data-analytiikka ja avaintieto on avainasemassa liiketoimintasi menestykseen ja Google on myös sisäistänyt sen luomalla helppokäyttöisen yhtenäisen alustan, jossa liiketoiminnan kehittäminen datan avulla on nopeaa ja tehokasta. Tämän datan hyödyntäminen yhdessä Googlen (ja muiden) tarjoamien työkalujen kanssa mahdollistaa liiketoimintasi kasvattamisen markkinoinnin avulla. 

Oppiaksesi lisää Googlen mahdollisuuksista luo ihmeessä tunnus Google Ad Manageriin ja käy tutustumassa sen ominaisuuksiin. Googlella on myös sivusto, jonka avulla voit nähdä Ad Managerin uusimmat ominaisuudet. Voit olla myös meihin yhteydessä, mikäli haluat kuulla lisää Googlen mahdollisuuksista datan näkökulmasta. 

Kuten tässä artikkelissa tulee hyvin esille, niin menestyvä digitaalinen markkinointi on paljon muutakin, kuin vain mainosten luomista ja pyörittämistä. Me Suomen Mainoskampanjalla perustamme kaikki palvelumme datan keräämiseen ja sen kautta tehtäviin päätöksiin, näin voimme aina taata tuloksia, koska mitään ei jätetä arvailun varaan. Mikäli perustat oman näkemyksesi liiketoiminnan kehittämisestä mitattaviin tuloksiin ja datan hyödyntämiseen tai haluat oppia näistä asioista lisää, niin ota ihmeessä yhteyttä ja avataan keskustelu.